Tieteentekijöiden liitto

Liitto edistää jäsenistönsä palkkauksellisia, sosiaalisia ja ammatillisia etuja sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Liitto tukee monipuolisesti jäsentensä ammatillista kehittymistä ottaen huomioon tieteentekijöiden erilaiset urapolut, sekä vaikuttaa laajasti yhteiskunnassa tiedemyönteisen ilmapiirin luomiseksi. Tieteentekijöiden liitto on perustettu vuonna 1967 ja se on Akavan suurin jäsenjärjestö yliopistosektorilla.

Liitto toimii aktiivisesti muun muassa määräaikaisten ja apurahatutkijoiden aseman parantamiseksi. Jäsenistön apuna ja tukena ovat liiton yliopistokohtaiset yhdistykset, osaavat luottamushenkilöt, vahva neuvotteluasema ja laajat verkostot edunvalvonnassa. Liitto on kansainvälinen ja toimii kolmella kielellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kenelle

Tieteentekijöiden liitto on kaikkien tieteen, tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen parissa työskentelevien ammattiliitto. Jäsenemme edustavat kaikkia tieteenaloja ja uravaiheita. Yleisimpiä nimikkeitä jäsenistön keskuudessa ovat yliopistonlehtori, väitöskirjatutkija, tutkija, informaatikko ja (tieto-) asiantuntija. Yhä useammat jäsenistämme ovat Suomessa toimivia ulkomaalaisia tieteentekijöitä.

Lue lisää: www.tieteentekijoidenliitto.fi

Aiheeseen liittyvää